TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
  1. GÜL BİRİNGEN LÖKER, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, SEMİN ÖZGE ÖZKOÇ, HAYRETTİN ÖZER, GÜLÇİN ŞATIR, AYŞE BAKAN, A pilot study on food composition of five Turkish traditional foods, British Food Journal, Vol: 115, Issue: 3, P: 394-408, 2013
  2. SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, A simplified determination method for tryptophan and its importance in nutrition, 10th International Food Data Conference, Granada, Spain, 12 – 14.09.2013.
  3. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, Use of Turkish food composition database (TürKomp) in nutrition studies, 10th International Food Data Conference, Granada, Spain, 12 – 14.09.2013.
  4. MUSTAFA YAMAN, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, B KARADENİZ, Application of an HPLC assay for the determination of 5’-Methyltetrahydrofolate in vegetables and fruits commonly consumed in Turkey, 10th International Food Data Conference, Granada, Spain, 12 – 14.09.2013.
  5. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, A systematic and comprehensive study of traditional foods in the Turkish food composition database project, BaSeFood Newsletter, ISBN: 978-88-902152-6-1, Issue 7, P: 19, October 2012.
  6. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, GÜLHAN SAMUR, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, Contents comparision of a natural antioxidant, trans-resveratrol, in a traditional grape-based beverage “hardaliye” and other grape-derived products, BaSeFood Newsletter, ISBN: 978-88-902152-6-1, Issue 7, P: 44, October 2012.
  7. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, A systematic and comprehensive study of traditional foods in the Turkish food composition database project, Traditional food international 2012 (TFI-2012), Cesena, Italy, Abstract Book, page: 72, ISBN 978-88-902152-1-6., 4-5.10.2012.
  8. MUSTAFA YAMAN, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, BÜLENT KARADENİZ, 2012. Gıdalardaki B6 Vitaminin Piridoksal, Piridoksin ve Piridoksamin Formlarının HPLC ile Belirlenmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi, s. 547, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, 10-12.10.2012.
  9. MUSTAFA YAMAN, BÜLENT KARADENİZ, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, 2012. B12 Vitamini Tayin Yöntemlerinin Analitik Açıdan Karşılaştırılması. Türkiye 11. Gıda Kongresi, s. 548, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay, 10-12.10.2012.
  10. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, The Importance and Use of Food Composition Data in Dietary Practice in Turkey, 12th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prague, Czech Republic, 27 – 30.08.2012.
  11. SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, GÜL BİRİNGEN LÖKER, MUSTAFA YAMAN, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, A simple approach to determine the amino acid composition of some selected cereals and nuts, 12th International Nutrition & Diagnostics Conference, Prague, Czech Republic, 27 – 30.08.2012.
  12. IŞIK, M.K., YEŞİL, E., BÜLBÜL, H., KARAKUŞ, S., GEZGİN, T., Taral 1007 Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması (107G208) projesi içerisinde geleneksel gıdalarımız, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, 10-12.05. 2012.
  13. IŞIK, M.K., YEŞİL, E., BÜLBÜL, H., KARAKUŞ, S., GEZGİN, T., Taral 1007 ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması (107G208) projesi, 3.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, 10-12.05. 2012.
  14. GÜL BİRİNGEN LÖKER, AHMET BUDAKLIER, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, MUSTAFA YAMAN, AKKUŞ, S., Geleneksel gıdalarımız ancak yasalarla korunabilir, Türk Tarım, ISSN: 1303-2364, 205, 27-29, 2012.
  15. OKKALI, Ö.T., ELMACI, E., KAYNAR, P., SUBAŞI S.A. , Özel tıbbi amaçlı diyet gıdalardaki sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor miktarlarının ICP-OES ile belirlenmesi, Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Belek-Antalya, 15-19.02. 2012.
  16. OKKALI, Ö.T., Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulmasında analitik sistem izlemesi, Uluslararası Tarım, Gıda ve Gastronomi Kongresi, Belek-Antalya, 15-19.02. 2012.
  17. GÜL BİRİNGEN LÖKER, SEMİN ÖZGE ÖZKOÇ, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, MUSTAFA YAMAN, SENEM AKKUŞ, FİKRET ŞANLI, FIRAT KÜÇÜK, Establishing a food composition database for Turkey based on European standards, Nutrition Bulletin, 36 (2), 253-257, 2011.
  18. SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, GÜL BİRİNGEN LÖKER, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, MUSTAFA YAMAN, Turkish food composition Database© (T-FCDB) and data production techiques, 4. Uluslararası Gıda ve Beslenme Kongresi, TUBITAK MAM-SAFE Consortium, İstanbul, 12-14.10.2011.
  19. MUSTAFA YAMAN, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, A comparative study of different extraction solvents on the determination of lycopene and beta-carotene in vegetables, 9. International Food Data Conference, Institute of Food Research, Norwich, 14-17.09.2011.
  20. MUSTAFA YAMAN, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ ÇEVİKKALP, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, Gıdalardaki B3 ve B6 vitaminlerinin kolon sonrası türevlendirme yapılarak HPLC ile analizi, 25. Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, 27.06.-2.07.2011.
  21. ÇALİK, S., GÜLTEKİN, D.D., DUDU, E., Ulusal gıda kompozisyon veri tabanının oluşturulması kapsamında alfa-tokoferol için metot doğrulama ve belirsizlik hesaplamaları, 25. Ulusal Kimya Kongresi, Erzurum, 27.6.- 02.07. 2011.
  22. KUTLU, S., MISIR, G.B., ERTEKEN, A., The nutrient composition of some economic marine fish In Turkey, Uluslararası Gıda Kongresi, Çeşme, 26-29.05. 2011.
  23. SULANÇ, N. ACAR,A., Ulusal gıda kompozisyon veritabanının oluşturulmasında kalite ve izlenebilirlik, Analiz-35, 8, 16, 2011.
  24. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SENEM AKKUŞ., MUSTAFA YAMAN, The implementation of quality system on Turkish food composition database, 2010 EFFoST Annual Conference, EFFoST, IFSTI, Elsevier, Dublin, 10-12.11.2010.
  25. BİRDEM AMOUTZOPOULOS, GÜL BİRİNGEN LÖKER, SEMİN ÖZGE ÖZKOÇ., ERDAL ERTAŞ., HAYRETTİN ÖZER, Nutrition evaluation of hazelnuts growing in Turkey, 3.International EuroFIR Congress, University of Vienna, Viyana, 08-11.09.2009.
  26. GÜL BİRİNGEN LÖKER, BİRDEM AMOUTZOPOULOS, SEMİN ÖZGE KESKİN ÖZKOÇ, Turkish National food composition data base (T-FCDB), 3. International EuroFIR Congress, University of Vienna, Viyana, 8-10.09.2009.
  27. GÜL BİRİNGEN LÖKER, TÜBİTAK TARAL 1007 Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması. Analiz 35, 3, 38-39, 2009.
  28. GÜL BİRİNGEN LÖKER, TARAL 1007 Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması, TÜBİTAK MAM Bülten, 7, 2009.