TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Ayçiçek yağı
 
  : 05.02.0003
  :
  :
  : » Sıvı ve katı yağlar
  : 5,30
  : 0,956

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 900  900  900 
Enerji   kJ 3766  3766  3766 
Su   g 0,00  0,00  0,00 
Kül   g 0,00  0,00  0,00 
Protein   g 0,00  0,00  0,00 
Azot   g 0,00  0,00  0,00 
Yağ, toplam   g 100,00  100,00  100,00 
Karbonhidrat   g 0,00  0,00  0,00 
Lif, toplam diyet   g 0,00  0,00  0,00 
Retinol   µg 0 
D vitamini, IU   IU 0 
D-3 vitamini (kolekalsiferol)   µg 0,0  0,0  0,0 
E vitamini   α-TE 47,83  47,83  47,83 
E vitamini, IU   IU 71,27  71,27  71,27 
Alfa-tokoferol   mg 47,83  47,83  47,83 
Yağ asitleri, toplam doymuş   g 10,382  10,382  10,382 
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış   g 30,917  30,917  30,917 
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış   g 54,071  54,071  54,071 
Yağ asidi 14:0 (miristik asit)   g 0,067  0,067  0,067 
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit)   g 5,774  5,774  5,774 
Yağ asidi 18:0 (stearik asit)   g 3,308  3,308  3,308 
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit)   g 0,249  0,249  0,249 
Yağ asidi 22:0 (behenik asit)   g 0,717  0,717  0,717 
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit)   g 0,268  0,268  0,268 
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit)   g 0,105  0,105  0,105 
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit)   g 30,649  30,649  30,649 
Yağ asidi 20:1 n-9 cis   g 0,163  0,163  0,163 
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis   g 53,985  53,985  53,985 
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis   g 0,086  0,086  0,086 
Kolesterol   mg 0