TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Ayçiçeği tohumu, çerezlik, Alaca, kavrulmuş
 
  : 07.02.0007
  : Helianthus annuus
  : Ayçiçeği, Gündöndü, Şems-i ahmer
  : 5,30
  : 0,956

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 637  637  637 
Enerji   kJ 2666  2666  2666 
Su   g 0,98  0,98  0,98 
Kül   g 3,53  3,53  3,53 
Protein   g 24,75  24,75  24,75 
Azot   g 4,67  4,67  4,67 
Yağ, toplam   g 52,02  52,02  52,02 
Karbonhidrat   g 16,24  16,24  16,24 
Lif, toplam diyet   g 2,48  2,48  2,48 
Tuz   mg 20  20  20 
Demir, Fe   mg 4,57  4,57  4,57 
Fosfor, P   mg 757  757  757 
Kalsiyum, Ca   mg 66  66  66 
Magnezyum, Mg   mg 295  295  295 
Potasyum, K   mg 746  746  746 
Sodyum, Na   mg 8 
Çinko, Zn   mg 8,11  8,11  8,11 
Selenyum, Se   µg 0,0  0,0  0,0 
Tiamin   mg 0,118  0,118  0,118 
Riboflavin   mg 0,346  0,346  0,346 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 14,649  14,649  14,649 
Niasin   mg 8,874  8,874  8,874 
B-6 vitamini, toplam   mg 1,438  1,438  1,438 
E vitamini   α-TE 40,22  40,22  40,22 
E vitamini, IU   IU 59,93  59,93  59,93 
Alfa-tokoferol   mg 40,22  40,22  40,22 
Triptofan   mg 347  347  347 
Treonin   mg 1010  1010  1010 
Izolosin   mg 912  912  912 
Lösin   mg 1555  1555  1555 
Lizin   mg 949  949  949 
Metiyonin   mg 379  379  379 
Sistin   mg 191  191  191 
Fenilalanin   mg 1249  1249  1249 
Tirozin   mg 739  739  739 
Valin   mg 1081  1081  1081 
Arjinin   mg 1119  1119  1119 
Histidin   mg 922  922  922 
Alanin   mg 1186  1186  1186 
Aspartik asit   mg 2061  2061  2061 
Glutamik asit   mg 5733  5733  5733 
Glisin   mg 1462  1462  1462 
Prolin   mg 1332  1332  1332 
Serin   mg 1386  1386  1386