TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Acur
 
  : 08.01.0001
  : Cucumis melo var. flexuosus
  : Hıtta, Hıtı, Kıtı
  : » Sebze ve sebze ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 22  12  31 
Enerji   kJ 92  51  129 
Su   g 93,81  91,48  95,61 
Kül   g 0,58  0,42  0,78 
Protein   g 0,65  0,42  1,19 
Azot   g 0,10  0,07  0,19 
Yağ, toplam   g 0,47  0,12  0,71 
Karbonhidrat   g 3,03  0,69  4,51 
Lif, toplam diyet   g 1,45  1,19  1,89 
Lif, suda çözünür   g 0,42  0,35  0,59 
Lif, suda çözünmeyen   g 1,03  0,84  1,36 
Sakaroz   g 0,00  0,00  0,00 
Glukoz   g 1,03  0,40  2,39 
Fruktoz   g 1,26  0,47  2,57 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 27  62 
Demir, Fe   mg 0,49  0,17  0,84 
Fosfor, P   mg 32  27  37 
Kalsiyum, Ca   mg 24  33 
Magnezyum, Mg   mg 23  21  27 
Potasyum, K   mg 237  204  264 
Sodyum, Na   mg 11  25 
Çinko, Zn   mg 0,32  0,26  0,43 
C vitamini   mg 8,7  2,1  21,3 
Tiamin   mg 0,039  0,007  0,053 
Riboflavin   mg 0,045  0,033  0,061 
Niasin   mg 0,500  0,443  0,581 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,064  0,051  0,090 
Folat, gıda   µg 48  28  66 
A vitamini   RE 9  12 
Beta-karoten   µg 113  94  144 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 88  24  165 
K-1 vitamini   µg 22,8  11,9  42,5