TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Barbunya fasulyesi, kuru
 
  : 08.02.0051
  :
  :
  : » Sebze ve sebze ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 299  283  315 
Enerji   kJ 1251  1186  1317 
Su   g 11,91  11,66  12,18 
Kül   g 3,55  3,21  3,69 
Protein   g 21,07  19,10  21,69 
Azot   g 3,37  3,06  3,47 
Yağ, toplam   g 1,46  1,08  2,03 
Karbonhidrat   g 38,80  31,22  46,55 
Lif, toplam diyet   g 23,21  16,64  30,48 
Lif, suda çözünür   g 4,03  2,61  6,01 
Lif, suda çözünmeyen   g 19,18  10,83  27,32 
Sakaroz   g 1,57  1,48  1,65 
Glukoz   g 0,33  0,15  0,54 
Fruktoz   g 0,34  0,25  0,46 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,17  0,00  0,99 
Tuz   mg 5  12 
Demir, Fe   mg 8,32  5,97  11,28 
Fosfor, P   mg 420  161  583 
Kalsiyum, Ca   mg 427  54  1878 
Magnezyum, Mg   mg 158  44  212 
Potasyum, K   mg 1511  1415  1827 
Sodyum, Na   mg 2 
Çinko, Zn   mg 2,50  0,37  3,56 
Selenyum, Se   µg 5,7  3,2  10,5 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 3,014  2,857  3,167 
Triptofan   mg 181  171  190 
Treonin   mg 1086  1057  1116 
Izolosin   mg 755  748  762 
Lösin   mg 964  176  1751 
Lizin   mg 2728  2673  2782 
Metiyonin   mg 674  665  682 
Sistin   mg 228  222  233 
Fenilalanin   mg 776  757  794 
Tirozin   mg 608  597  618 
Valin   mg 668  665  670 
Arjinin   mg 788  760  816 
Histidin   mg 771  679  863 
Alanin   mg 1320  1278  1363 
Aspartik asit   mg 1647  1425  1870 
Glutamik asit   mg 2812  2652  2972 
Glisin   mg 1542  1510  1574 
Prolin   mg 1205  1182  1228 
Serin   mg 1138  1107  1169