TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Bakla
 
  : 08.01.0002
  : Vicia faba
  :
  : » Sebze ve sebze ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 47  42  53 
Enerji   kJ 199  174  222 
Su   g 86,92  85,04  88,35 
Kül   g 0,77  0,67  0,91 
Protein   g 3,61  3,21  4,34 
Azot   g 0,58  0,51  0,69 
Yağ, toplam   g 0,98  0,81  1,35 
Karbonhidrat   g 4,36  3,22  6,03 
Lif, toplam diyet   g 3,36  1,55  4,38 
Lif, suda çözünür   g 1,44  0,31  3,44 
Lif, suda çözünmeyen   g 1,35  0,04  4,01 
Sakaroz   g 0,00  0,00  0,00 
Glukoz   g 1,44  1,06  1,59 
Fruktoz   g 0,48  0,37  0,66 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 19  32 
Demir, Fe   mg 1,12  0,74  1,61 
Fosfor, P   mg 54  37  75 
Kalsiyum, Ca   mg 58  50  83 
Magnezyum, Mg   mg 36  26  42 
Potasyum, K   mg 305  192  400 
Sodyum, Na   mg 8  13 
Çinko, Zn   mg 0,42  0,34  0,51 
Selenyum, Se   µg 1,2  0,0  3,5 
C vitamini   mg 29,0  20,9  36,9 
Tiamin   mg 0,063  0,039  0,091 
Riboflavin   mg 0,090  0,014  0,114 
Niasin   mg 0,888  0,586  1,957 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,178  0,094  0,219 
Folat, gıda   µg 66  40  91 
A vitamini   RE 37  25  48 
Beta-karoten   µg 447  300  582 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 260  17  732 
K-1 vitamini   µg 90,9  58,6  150,1