TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Bakla, kuru
 
  : 08.02.0052
  : Vicia faba
  :
  : » Sebze ve sebze ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 323  319  330 
Enerji   kJ 1351  1336  1381 
Su   g 10,63  10,16  11,92 
Kül   g 3,32  3,16  3,47 
Protein   g 23,07  14,75  27,62 
Azot   g 3,69  2,36  4,42 
Yağ, toplam   g 1,60  1,26  1,96 
Karbonhidrat   g 46,66  41,60  56,58 
Lif, toplam diyet   g 14,71  12,50  16,28 
Lif, suda çözünür   g 2,44  1,53  4,09 
Lif, suda çözünmeyen   g 12,27  8,46  14,61 
Nişasta   g 23,07  18,40  31,00 
Sakaroz   g 0,95  0,39  2,55 
Glukoz   g 0,81  0,50  1,19 
Fruktoz   g 0,58  0,28  0,79 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 58  41  80 
Demir, Fe   mg 6,10  5,75  7,17 
Fosfor, P   mg 488  410  594 
Kalsiyum, Ca   mg 54  52  58 
Magnezyum, Mg   mg 128  123  137 
Potasyum, K   mg 1356  1315  1470 
Sodyum, Na   mg 23  16  32 
Çinko, Zn   mg 3,95  3,79  4,17 
Selenyum, Se   µg 4,5  1,8  10,5 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 2,830  2,724  2,974 
Triptofan   mg 170  163  178 
Treonin   mg 866  789  992 
Izolosin   mg 1058  970  1181 
Lösin   mg 1932  1770  2160 
Lizin   mg 2620  2386  3007 
Metiyonin   mg 515  471  584 
Sistin   mg 199  179  239 
Fenilalanin   mg 1263  1150  1449 
Tirozin   mg 808  735  929 
Valin   mg 1001  912  1146 
Arjinin   mg 1087  990  1250 
Histidin   mg 867  789  996 
Alanin   mg 981  895  1117 
Aspartik asit   mg 972  887  1109 
Glutamik asit   mg 2885  2629  3304 
Glisin   mg 1299  1182  1496 
Prolin   mg 1478  1346  1695 
Serin   mg 1187  1081  1365