TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Bergamot, meyve kabuğu
 
  : 09.01.0008
  : Citrus bergamia Risso
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 69  64  74 
Enerji   kJ 289  267  309 
Su   g 77,54  76,59  78,65 
Kül   g 0,89  0,87  0,91 
Protein   g 0,76  0,50  1,12 
Azot   g 0,12  0,08  0,18 
Yağ, toplam   g 0,37  0,33  0,42 
Karbonhidrat   g 10,92  9,76  11,78 
Lif, toplam diyet   g 9,53  9,21  9,85 
Lif, suda çözünür   g 0,40  0,17  0,63 
Lif, suda çözünmeyen   g 9,12  8,58  9,68 
Sakaroz   g 1,49  0,23  2,15 
Glukoz   g 1,62  1,23  2,36 
Fruktoz   g 1,51  1,14  2,19 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,12  0,00  0,35 
Tuz   mg 16  26 
Demir, Fe   mg 0,65  0,53  0,88 
Fosfor, P   mg 14  10  16 
Kalsiyum, Ca   mg 265  191  349 
Magnezyum, Mg   mg 21  17  25 
Potasyum, K   mg 198  181  221 
Sodyum, Na   mg 6  10 
Çinko, Zn   mg 0,12  0,10  0,15 
C vitamini   mg 39,9  1,9  78,0 
Tiamin   mg 0,014  0,012  0,015 
Riboflavin   mg 0,084  0,076  0,095 
Niasin   mg 0,278  0,268  0,283 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,266  0,165  0,366 
Folat, gıda   µg 4 
A vitamini   RE 2 
Beta-karoten   µg 21  21  21 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 12  12  12