TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Avokado
 
  : 09.01.0005
  : Persea americana Miller
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 143  103  182 
Enerji   kJ 597  432  761 
Su   g 72,52  71,48  73,57 
Kül   g 1,33  0,98  1,67 
Protein   g 0,61  0,56  0,65 
Azot   g 0,10  0,09  0,10 
Yağ, toplam   g 11,48  5,41  17,56 
Karbonhidrat   g 4,36  2,05  6,66 
Lif, toplam diyet   g 9,70  6,67  12,73 
Lif, suda çözünür   g 0,33  0,20  0,46 
Lif, suda çözünmeyen   g 9,37  6,47  12,27 
Sakaroz   g 0,02  0,00  0,04 
Glukoz   g 0,39  0,36  0,43 
Fruktoz   g 0,13  0,11  0,14 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,61  0,00  1,21 
Tuz   mg 16  16  16 
Demir, Fe   mg 0,14  0,14  0,14 
Fosfor, P   mg 43  43  43 
Kalsiyum, Ca   mg 10  10  10 
Magnezyum, Mg   mg 31  31  31 
Potasyum, K   mg 370  370  370 
Sodyum, Na   mg 7 
Çinko, Zn   mg 0,36  0,36  0,36 
C vitamini   mg 8,5  8,4  8,6 
Tiamin   mg 0,059  0,057  0,062 
Riboflavin   mg 0,128  0,122  0,134 
Niasin   mg 1,120  1,026  1,213 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,211  0,203  0,220 
A vitamini   RE 5 
Beta-karoten   µg 61  61  61 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 46  35  57