TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Armut, kışlık, Deveci çeşidi
 
  : 09.01.0004
  : Prunus armeniaca
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 52  36  65 
Enerji   kJ 219  152  274 
Su   g 83,39  81,65  85,28 
Kül   g 0,37  0,29  0,48 
Protein   g 0,57  0,39  0,79 
Azot   g 0,09  0,06  0,13 
Yağ, toplam   g 0,15  0,11  0,19 
Karbonhidrat   g 12,07  10,20  13,83 
Lif, toplam diyet   g 3,45  2,74  3,65 
Lif, suda çözünür   g 0,23  0,19  0,28 
Lif, suda çözünmeyen   g 3,22  2,55  3,43 
Sakaroz   g 0,38  0,00  1,14 
Glukoz   g 2,70  2,01  3,70 
Fruktoz   g 5,45  3,59  6,97 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Sorbitol   g 8,00  0,00  14,44 
D-mannitol   g 0,00  0,00  0,00 
Ksilitol   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 13  21 
Demir, Fe   mg 0,28  0,08  0,52 
Fosfor, P   mg 10  14 
Kalsiyum, Ca   mg 7  11 
Magnezyum, Mg   mg 7 
Potasyum, K   mg 122  92  160 
Sodyum, Na   mg 5 
Çinko, Zn   mg 0,13  0,05  0,27 
C vitamini   mg 4,8  4,0  5,6 
Tiamin   mg 0,011  0,006  0,019 
Riboflavin   mg 0,014  0,011  0,021 
Niasin   mg 0,319  0,272  0,517 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,019  0,012  0,033 
A vitamini   RE 10  23 
Beta-karoten   µg 116  55  276 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 27  16  33