TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Armut, yazlık, Santa Maria çeşidi
 
  : 09.01.0003
  : Pyrus communis L.
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 54  44  63 
Enerji   kJ 227  182  262 
Su   g 84,62  82,56  87,66 
Kül   g 0,31  0,24  0,41 
Protein   g 0,51  0,00  1,12 
Azot   g 0,08  0,00  0,18 
Yağ, toplam   g 0,15  0,08  0,31 
Karbonhidrat   g 10,96  9,42  12,41 
Lif, toplam diyet   g 3,50  2,60  4,28 
Lif, suda çözünür   g 0,29  0,12  0,48 
Lif, suda çözünmeyen   g 3,20  2,48  3,82 
Sakaroz   g 0,16  0,00  0,50 
Glukoz   g 3,63  2,28  6,39 
Fruktoz   g 7,30  5,93  9,02 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 9  13 
Demir, Fe   mg 0,20  0,14  0,28 
Fosfor, P   mg 15  10  21 
Kalsiyum, Ca   mg 11  17 
Magnezyum, Mg   mg 10  18 
Potasyum, K   mg 136  87  255 
Sodyum, Na   mg 3 
Çinko, Zn   mg 0,08  0,03  0,17 
C vitamini   mg 3,5  2,2  7,0 
Tiamin   mg 0,012  0,006  0,016 
Riboflavin   mg 0,013  0,011  0,018 
Niasin   mg 0,318  0,261  0,487 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,022  0,009  0,033 
Folat, gıda   µg 7 
A vitamini   RE 4 
Beta-karoten   µg 50  29  69 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 29  45