TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Ahududu
 
  : 09.01.0001
  : Rubus idaeus L.
  : Kavuklu çilek ağaç çileği, Ayı üzümü, More, Madımak, Kırmızı böğürtlen
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 56  51  60 
Enerji   kJ 233  212  250 
Su   g 85,49  84,38  86,92 
Kül   g 0,51  0,40  0,64 
Protein   g 1,30  0,41  2,15 
Azot   g 0,21  0,07  0,34 
Yağ, toplam   g 1,42  1,13  1,68 
Karbonhidrat   g 7,59  6,09  9,67 
Lif, toplam diyet   g 3,69  2,89  4,48 
Lif, suda çözünür   g 0,83  0,63  1,04 
Lif, suda çözünmeyen   g 2,86  2,27  3,44 
Sakaroz   g 0,03  0,00  0,06 
Glukoz   g 1,59  0,79  3,04 
Fruktoz   g 2,16  1,19  3,82 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 8  13 
Demir, Fe   mg 0,75  0,43  1,26 
Fosfor, P   mg 30  21  42 
Kalsiyum, Ca   mg 26  20  30 
Magnezyum, Mg   mg 23  18  29 
Potasyum, K   mg 159  98  213 
Sodyum, Na   mg 3 
Çinko, Zn   mg 0,26  0,18  0,31 
C vitamini   mg 20,6  12,4  30,7 
Tiamin   mg 0,009  0,006  0,016 
Riboflavin   mg 0,031  0,027  0,038 
Niasin   mg 0,467  0,387  0,609 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,032  0,012  0,064 
A vitamini   RE 9  10 
Beta-karoten   µg 105  85  125 
Likopen   µg 60  37  83 
Lutein   µg 85  68  102