TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Badem, kabuklu, tatlı, çağla
 
  : 09.01.0007
  : Prunusa amygdalus
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 6,25
  : 0,800

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 42  36  48 
Enerji   kJ 174  151  199 
Su   g 87,27  85,60  88,26 
Kül   g 0,74  0,66  0,80 
Protein   g 3,83  2,52  4,35 
Azot   g 0,61  0,40  0,70 
Yağ, toplam   g 0,72  0,52  0,97 
Karbonhidrat   g 2,47  0,90  5,50 
Lif, toplam diyet   g 4,98  3,48  5,73 
Lif, suda çözünür   g 0,31  0,23  0,43 
Lif, suda çözünmeyen   g 4,51  3,20  5,46 
Sakaroz   g 0,02  0,00  0,13 
Glukoz   g 0,99  0,35  1,40 
Fruktoz   g 0,69  0,42  0,93 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,05  0,00  0,35 
Tuz   mg 6  11 
Demir, Fe   mg 1,20  0,75  1,40 
Fosfor, P   mg 39  21  53 
Kalsiyum, Ca   mg 41  33  50 
Magnezyum, Mg   mg 22  16  28 
Potasyum, K   mg 249  150  336 
Sodyum, Na   mg 2 
Çinko, Zn   mg 0,33  0,24  0,42 
Selenyum, Se   µg 0,5  0,4  0,6 
C vitamini   mg 6,6  3,2  7,7 
Tiamin   mg 0,016  0,012  0,020 
Riboflavin   mg 0,060  0,025  0,088 
Niasin   mg 0,437  0,231  0,568 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,072  0,021  0,129 
A vitamini   RE 35  19  49 
Beta-karoten   µg 425  228  592 
Likopen   µg 0 
Lutein   µg 348  17  920 
K-1 vitamini   µg 38,5  38,5  38,5