TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Antep fıstığı, iç, kavlatılmamış, taze
 
  : 09.01.0059
  : Pistacia vera L.
  :
  : » Meyve ve meyve ürünleri
  : 5,30
  : 0,956

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 600  593  616 
Enerji   kJ 2511  2483  2576 
Su   g 4,50  4,38  4,64 
Kül   g 2,61  2,56  2,64 
Protein   g 17,64  17,44  17,76 
Azot   g 3,33  3,29  3,35 
Yağ, toplam   g 51,15  48,85  55,07 
Karbonhidrat   g 10,56  4,42  15,38 
Lif, toplam diyet   g 13,54  11,21  15,92 
Lif, suda çözünür   g 2,61  1,33  3,73 
Lif, suda çözünmeyen   g 10,93  9,19  12,19 
Sakaroz   g 0,00  0,00  0,00 
Glukoz   g 0,00  0,00  0,00 
Fruktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Laktoz   g 0,00  0,00  0,00 
Maltoz   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 14  10  22 
Demir, Fe   mg 2,78  1,69  3,27 
Fosfor, P   mg 470  427  508 
Kalsiyum, Ca   mg 117  72  140 
Magnezyum, Mg   mg 127  119  138 
Potasyum, K   mg 869  812  925 
Sodyum, Na   mg 6 
Çinko, Zn   mg 2,70  2,19  3,95 
Selenyum, Se   µg 5,4  4,8  6,1 
Tiamin   mg 0,662  0,584  0,713 
Riboflavin   mg 0,227  0,210  0,238 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 5,871  5,534  6,079 
Niasin   mg 1,406  1,251  1,481 
B-6 vitamini, toplam   mg 1,613  1,517  1,670 
Folat, gıda   µg 44  30  58 
E vitamini   α-TE 1,48  1,30  1,70 
E vitamini, IU   IU 2,21  1,94  2,53 
Alfa-tokoferol   mg 1,48  1,30  1,70 
Yağ asitleri, toplam doymuş   g 5,324  5,100  5,765 
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış   g 35,744  34,129  38,648 
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış   g 7,783  7,397  8,144 
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 12:0 (laurik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 14:0 (miristik asit)   g 0,039  0,034  0,047 
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit )   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit)   g 4,049  3,871  4,370 
Yağ asidi 17:0 (margarik asit)   g 0,020  0,019  0,021 
Yağ asidi 18:0 (stearik asit)   g 1,070  1,032  1,169 
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit)   g 0,087  0,082  0,095 
Yağ asidi 22:0 (behenik asit)   g 0,039  0,037  0,042 
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit)   g 0,021  0,019  0,024 
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit)   g 0,257  0,246  0,279 
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit)   g 35,261  33,662  38,122 
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 20:1 n-9 cis   g 0,213  0,205  0,232 
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 24:1 n-9 cis   g 0,014  0,009  0,016 
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis   g 7,651  7,267  8,002 
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis   g 0,132  0,125  0,142 
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis   g 0,000  0,000  0,000 
Triptofan   mg 268  257  279 
Treonin   mg 372  344  388 
Izolosin   mg 492  455  512 
Lösin   mg 972  897  1012 
Lizin   mg 1486  1412  1569 
Metiyonin   mg 214  200  222 
Sistin   mg 117  97  134 
Fenilalanin   mg 720  663  750 
Tirozin   mg 400  370  415 
Valin   mg 634  595  661 
Arjinin   mg 1284  1185  1338 
Histidin   mg 406  374  423 
Alanin   mg 575  529  600 
Aspartik asit   mg 1032  921  1108 
Glutamik asit   mg 5709  5273  5940 
Glisin   mg 614  566  640 
Prolin   mg 572  527  597 
Serin   mg 943  868  986