TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Alabalık, Gökkuşağı, yetiştirme
 
  : 04.01.0001
  : Oncorhynchus mykiss
  :
  : » Balık ve su ürünleri
  : 6,25
  : 0,900

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 121  107  143 
Enerji   kJ 507  446  598 
Su   g 73,29  70,86  74,93 
Kül   g 1,21  1,16  1,30 
Protein   g 18,78  18,31  19,72 
Azot   g 3,00  2,93  3,16 
Yağ, toplam   g 5,12  3,59  7,64 
Karbonhidrat   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 299  142  539 
Demir, Fe   mg 0,72  0,43  1,02 
Fosfor, P   mg 306  245  447 
Kalsiyum, Ca   mg 27  16  41 
Magnezyum, Mg   mg 38  33  44 
Potasyum, K   mg 426  341  467 
Sodyum, Na   mg 120  57  215 
Çinko, Zn   mg 1,19  0,63  1,78 
Iyot, I   µg 13,10  9,30  16,86 
Selenyum, Se   µg 17,1  14,7  19,7 
Tiamin   mg 0,206  0,166  0,251 
Riboflavin   mg 0,062  0,048  0,078 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 11,647  11,082  12,794 
Niasin   mg 7,478  7,173  8,221 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,351  0,312  0,390 
B-12 vitamini   µg 4,01  3,70  4,20 
A vitamini   RE 31  17  45 
Retinol   µg 31  17  45 
D vitamini, IU   IU 191  140  272 
D-3 vitamini (kolekalsiferol)   µg 4,8  3,5  6,8 
Yağ asitleri, toplam doymuş   g 1,206  0,753  1,722 
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış   g 1,662  1,167  2,528 
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış   g 1,481  1,075  2,339 
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 12:0 (laurik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 14:0 (miristik asit)   g 0,148  0,091  0,191 
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit )   g 0,006  0,003  0,007 
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit)   g 0,696  0,434  0,912 
Yağ asidi 17:0 (margarik asit)   g 0,013  0,008  0,017 
Yağ asidi 18:0 (stearik asit)   g 0,187  0,117  0,250 
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit)   g 0,112  0,063  0,201 
Yağ asidi 22:0 (behenik asit)   g 0,015  0,006  0,028 
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit)   g 0,029  0,000  0,116 
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit)   g 0,220  0,143  0,303 
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit)   g 1,270  0,904  1,942 
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit)   g 0,138  0,103  0,224 
Yağ asidi 20:1 n-9 cis   g 0,013  0,009  0,019 
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit)   g 0,010  0,000  0,022 
Yağ asidi 24:1 n-9 cis   g 0,010  0,006  0,019 
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis   g 0,642  0,451  1,097 
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis   g 0,140  0,083  0,231 
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis   g 0,035  0,025  0,053 
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis   g 0,041  0,026  0,065 
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis   g 0,140  0,094  0,197 
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis   g 0,483  0,340  0,697 
Kolesterol   mg 55  51  63 
Triptofan   mg 250  232  274 
Treonin   mg 1114  965  1344 
Izolosin   mg 820  752  909 
Lösin   mg 1344  1184  1447 
Lizin   mg 2198  1520  2616 
Metiyonin   mg 549  427  703 
Sistin   mg 235  137  324 
Fenilalanin   mg 720  667  796 
Tirozin   mg 630  565  728 
Valin   mg 849  787  943 
Arjinin   mg 829  465  1073 
Histidin   mg 794  748  844 
Alanin   mg 1180  1064  1355 
Aspartik asit   mg 1852  1770  1925 
Glutamik asit   mg 2712  2261  3234 
Glisin   mg 938  783  1140 
Prolin   mg 723  596  803 
Serin   mg 946  864  1009