TR EN
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Barbunya (barbun)
 
  : 04.01.0002
  : Mullus barbatus (Linnae, 1758)
  :
  : » Balık ve su ürünleri
  : 6,25
  : 0,900

Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.

Bileşen Birim Ortalama Minimum Maksimum
Enerji   kcal 148  98  193 
Enerji   kJ 621  411  809 
Su   g 70,20  65,05  74,56 
Kül   g 1,51  1,38  1,62 
Protein   g 17,13  16,19  18,25 
Azot   g 2,74  2,59  2,92 
Yağ, toplam   g 8,87  2,98  14,30 
Karbonhidrat   g 0,00  0,00  0,00 
Tuz   mg 248  208  297 
Demir, Fe   mg 0,88  0,42  1,36 
Fosfor, P   mg 221  189  252 
Kalsiyum, Ca   mg 122  41  174 
Magnezyum, Mg   mg 33  26  39 
Potasyum, K   mg 315  263  355 
Sodyum, Na   mg 99  83  119 
Çinko, Zn   mg 0,59  0,25  0,95 
Iyot, I   µg 41,89  24,95  70,00 
Selenyum, Se   µg 33,3  25,1  44,4 
Tiamin   mg 0,099  0,062  0,165 
Riboflavin   mg 0,121  0,085  0,155 
Niasin eşdeğerleri, toplam   NE 6,650  5,363  7,512 
Niasin   mg 2,607  2,023  2,842 
B-6 vitamini, toplam   mg 0,403  0,359  0,460 
B-12 vitamini   µg 5,51  3,90  6,83 
A vitamini   RE 21  10  33 
Retinol   µg 21  10  33 
D vitamini, IU   IU 145  90  309 
D-3 vitamini (kolekalsiferol)   µg 3,6  2,3  7,7 
Yağ asitleri, toplam doymuş   g 2,755  0,899  4,505 
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış   g 3,205  0,880  5,667 
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış   g 1,306  0,551  1,933 
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 12:0 (laurik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 14:0 (miristik asit)   g 0,205  0,076  0,293 
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit )   g 0,052  0,000  0,122 
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit)   g 1,904  0,565  3,069 
Yağ asidi 17:0 (margarik asit)   g 0,059  0,022  0,111 
Yağ asidi 18:0 (stearik asit)   g 0,413  0,142  0,667 
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit)   g 0,024  0,009  0,036 
Yağ asidi 22:0 (behenik asit)   g 0,049  0,017  0,085 
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit)   g 0,049  0,000  0,289 
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit)   g 0,000  0,000  0,000 
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit)   g 0,807  0,235  1,381 
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit)   g 1,886  0,410  3,627 
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit)   g 0,405  0,160  0,641 
Yağ asidi 20:1 n-9 cis   g 0,066  0,000  0,241 
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit)   g 0,012  0,000  0,050 
Yağ asidi 24:1 n-9 cis   g 0,031  0,008  0,045 
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis   g 0,069  0,029  0,158 
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis   g 0,144  0,028  0,254 
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis   g 0,025  0,007  0,039 
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis   g 0,134  0,090  0,197 
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis   g 0,496  0,204  0,717 
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis   g 0,438  0,165  0,684 
Kolesterol   mg 61  54  71 
Triptofan   mg 243  200  280 
Treonin   mg 1069  829  1317 
Izolosin   mg 649  499  819 
Lösin   mg 1243  962  1509 
Lizin   mg 2044  1478  2752 
Metiyonin   mg 488  362  578 
Sistin   mg 158  137  177 
Fenilalanin   mg 691  499  907 
Tirozin   mg 525  447  608 
Valin   mg 678  505  885 
Arjinin   mg 949  496  1206 
Histidin   mg 610  444  710 
Alanin   mg 533  288  1092 
Aspartik asit   mg 1552  1342  1911 
Glutamik asit   mg 2332  1857  2786 
Glisin   mg 906  603  1253 
Prolin   mg 851  458  1360 
Serin   mg 871  624  1045